Attent Zorg en Behandeling levert diensten op het gebied van wonen, welzijn en zorg aan vooral ouderen in de brede regio van Doesburg, Dieren, Rheden, Velp, Arnhem en Elst. Attent Zorg en Behandeling levert die diensten daar waar de cliënt verblijft. Dat kan dus op één van de locaties zijn, maar ook bij de cliënt thuis. Attent Zorg en Behandeling heeft twaalf locaties in Arnhem en omgeving. Eén van de locaties is St. Elisabeth, centraal gelegen in het oude centrum van Doesburg. Het huis biedt momenteel huisvesting aan circa 70 verzorgings- en verpleeghuisplaatsen en is sterk verouderd; zowel de functionele alswel de bouwkundige en installatietechnische staat van het gebouw is slecht.

Dit referentieproject behelst de (her)ontwikkeling en het voeren van het bouwprojectmanagement, namens en in opdracht van Attent Zorg en Behandeling, waarbij het huidige zorgcentrum gefaseerd gesloopt wordt en parallel hieraan wordt een nieuw complex gerealiseerd voor verpleeghuiszorg. De toekomstige verpleeghuisbewoners worden gehuisvestigd in een vijftal groepswoningen van circa 7 à 8 bewoners.

De eigentijdse en moderne invulling van de groepswoningen door toedoen van de specifieke visie op zorg door Attent Zorg en Behandeling en rekening houdend met de oude stadskern en -uitstraling van Doesburg geeft dit project een extra dimensie. Het nieuwe gebouw heeft een vloeroppervlakte van circa 2.400m² (bvo) en telt gedeeltelijk 2 en 3 verdiepingen.

Onze dienstverlening bij dit project behelst een total engineeringsopdracht. Dit geeft aan dat wij (contractueel) verantwoordelijk zijn voor niet alleen het bouwprojectmanagement maar ook voor de architectonische invulling, de installatietechnische begeleiding en de constructieve onderbouwingen. MAD zorgvastgoed ontzorgt zodoende Attent Zorg en Behandeling en behartigt (contractueel) alle engineeringsaspecten rondom het project.